Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Stare Vesti

Region

Hrvatska predsednica se izvinila zbog srpskih čokolada

"Veoma sam razočarana jer lično zastupam i podržavam kampanju 'Kupujmo hrvatsko'. U toj košari su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsednica mora da promoviše hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi", rekla je Kolinda Grabar Kitarović
Datum: 08/12/2016

Hrvatska predsednica se izvinila zbog srpskih čokolada

Foto: Profimedia

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izvinila se deci i roditeljima zbog toga što im je podelila srpske čokoladice u toku posete dubrovačkim đacima na Dan branitelja.

Iako su mnogi pomislili da je vest o hrvatskoj predsednici, srpskim čokoladama i besnim roditeljima nastala na nekom od satiričnih sajtova poput njuz.net, Grabar Kitarović reakciju roditelja shvatila je veoma ozbiljno. Ona je poručila da nije proveravala sadržaj paketića koji je delila, a u kom se nalazila i Pionirova čokolada Monty i da je "neprijatno iznenađena".

"Veoma sam razočarana jer lično zastupam i podržavam kampanju 'Kupujmo hrvatsko'. U toj košari su se našli proizvodi koji nisu bili hrvatske proizvodnje, a koji se nalaze na hrvatskom tržištu. Hrvatska predsednica mora da promoviše hrvatske proizvode i to se više neće dogoditi", rekla je.

Ona je obavestila da je utvrđeno da je jedna od hrvatskih kompanija iz Vukovara napravila te paketiće. "Roditeljima koji su dobili te čokoladice ćemo se izviniti i poslati hrvatske proizvode", dodala je predsednica.

Vest o "skandaloznom" postupku pojavila se u hrvatskim medijima nakon što je jedan roditelj nezadovoljstvo sadržajem paketića podelio u sa prijateljima na Fejsbuku. Decu niko, izgleda, nije pitao šta misle o paketićima, ali će bar dobiti još čokolada, što je, verujemo, plus za njih.

Foto: Screenshot

Hrvatski novinar Boris Rašeta rekao je za regionalni N1, da smatra da je predsednica Kolinda Grabar Kitarović srljala iz greške u gešku kada je u pitanju afera podele "Pionirovih" čokoladica u Dubrovniku.

"Meni je neshvatljivo da se na jednom benignom i apolitičnom području može napraviti takva serija grešaka. 'Afera čokolada' je progutala juče ceo politički dan, predsednica je iz jedne greške srljala u drugu", naveo je Rašeta gostujući u Novom danu.

Dodaje da se sprovodila istraga o paketu i poreklu čokoladica, otkriven Vukovar pa činjenice da je Subotica, "rodni grad" proizvođača Pionir, grad u Srbiji gde većinom žive Mađari i Hrvati.

"To je uzburkalo i međunacionalne strasti, verujem da su naslovne strane srpskih tabloida užasavajuće. Ne znam zašto je reagovala ovako, zašto se uopšte ograđivala od toga. Pretpostavljam da je uspaničena zbog anketa o popularnosti i čini mi se da je krenula u neuobičajeno ranu fazu predkampanje, ali se ovim nizom izjava svrstala u onaj niz političara tipa Steve Culeja, Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih, što je puno uža platforma od one na kojoj je dobila zadnje izbore. Mislim da joj hitno treba kvalifikovan savetnik koga bi slušala", kazao je Rašeta.

 


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.ime m
09.12.2016 - 10:50
mesnata rucica
mora da je puno pomagala tatici u mesnici...
Dejan
10.12.2016 - 23:19
Zalim slucaj
Bolesti zlikovci koima leka nema