Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Velike priče

Nedeljnik

"Skočimo za loptu. Polako padam, a on i dalje stoji": Kako je Danilović i grao protiv Džordana

"Daš mu koš - a davao sam i ja njemu koševe - ali, bitno je da se ne ložiš, jer u tom momentu, ako on provali da si pun sebe, onda ga ne interesuje ništa, ni rezultat, ni utakmica, već samo ide na to da te omalovaži"
Datum: 20/05/2018

"Skočimo za loptu. Polako padam, a on i dalje stoji": Kako je Danilović i grao protiv Džordana

Profimedia

Predrag Saša Danilović je tokom kratke NBA karijere više puta imao prilike da igra protiv Majkla Džordana, verovatno najvećeg košarkaša koji se ikada pojavio.

"Mi smo se međusobno čuvali, ako to može tako da se kaže. Još u to vreme smo imali svoju televiziju u sali i na diskovima po deset minuta izdvojenih akcija, gde bi nam Rajli pokazivao gde smo pogrešili. To je nešto što je nepojmljivo za nas, pogotovo u to vreme", rekao je svojevremeno Danilović u razgovoru za Nedeljnik.

Igrao je u Majamiju. A pred svaku utakmicu pomoćni treneri su mu davali snimke akcija igrača koje čuva.

"I šta mislite da sam mogao da radim kada mi da daju Džordanov CD? Šta? Da mu zatvorim desnu stranu i teram ga na levu", ispričao je Danilović.

Džordan prosto nije mogao da se čuva, to nije mogao niko, kaže Danilović.

"Jedino ga je, kao, dobro čuvao Džo Dumars. Ali ništa na njega ne utiče. Svi smo se mi izmenjali, cela dvorana se izmenjala na Džordanu, a on nam je dao 48 poena. A sutradan je, recimo, dao dva u Orlandu. Zavisi samo od njega. Bitno je jedino da se ne 'ložiš' protiv njega.

Daš mu koš - a davao sam i ja njemu koševe - ali, bitno je da se ne ložiš, jer u tom momentu, ako on provali da si pun sebe, onda ga ne interesuje ništa, ni rezultat, ni utakmica, već samo ide na to da te omalovaži. Bio sam dovoljno pametan da to ne radim, da budem ispod njegovog radara."


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.