Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Velike priče

Nedeljnik

"Kića me je pitao koliko sam plata dobio. A ja sam još želeo da ostanem u Partizanu": Kako je Željko Obradović 1993. prešao u Huventud

Partizan me je napravio i zahvaljujući Partizanu i ljudima koji su me odabrali postigao sam to što sam postigao. I naravno, profesoru Aleksandru Nikoliću i Dudi Ivkoviću dugujem najveću zahvalnost, kao i Kići
Datum: 20/05/2018

"Kića me je pitao koliko sam plata dobio. A ja sam još želeo da ostanem u Partizanu": Kako je Željko Obradović 1993. prešao u Huventud

Foto Tanjug/Dimitrije Goll

Željko Obradović je u prilici da večeras osvoji 10. titulu prvaka Evrope.

A sve je počelo davne 1992. godine kada je kao početnik sa Partizanom iznenadio Evropu i osvojio najvažniji kontinentalni trofej.

Posle velikog, neverovatnog uspeha sa Partizanom došle su sankcije, a on je krenuo u inostranstvo. Međutim, nije odmah iste godine promenio klub. Ostao je još godinu dana u Partizanu, u izolovanoj Srbiji i tadašnjoj SR Jugoslaviji.

"Posle te prve godine dva naša najbolja igrača - Saša Đorđević i Predrag Danilović dobili su ponudu iz inostranstva i bilo je logično da im se dozvoli da idu u toj situaciji. I ja sam imao ponudu da odmah idem posle sezone u kojoj smo osvojili sva tri trofeja: prvenstvo, kup i Evropsku ligu, što je bilo neverovatno za tim s tolikim prosekom godina", rekao je Željko Obradović svojevremeno u velikom inetervjuu za Nedeljnik.

"U tom trenutku, radio sam sa profesorom Aleksandrom Nikolićem i znao sam da je za mene najbolje da ostanem još godinu dana i učim od njega. Nisam mislio: sad sam sve osvojio i idem napolje, nego sam ostao.

Kada je prošla moja druga godina, stigla je ponuda Huventuda, a ja sam i dalje želeo da ostanem u klubu. Pozove me Kića na razgovor i pita me: 'Izvini, koliko si ti dobio plata ove godine?' Odgovorim mu: 'Nijednu.' Kaže on: 'Od čega ti misliš da živiš, da izdržavaš porodicu? Pakuj se i idi na taj sastanak s Huventudom.' Partizan me je napravio i zahvaljujući Partizanu i ljudima koji su me odabrali postigao sam to što sam postigao. I naravno, profesoru Aleksandru Nikoliću i Dudi Ivkoviću dugujem najveću zahvalnost, kao i Kići", rekao je Obradović.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.