Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

(VIDEO) Džakovima blokirali Terazije: Opozicija protiv uvođenja pešačke zone u centru grada

„Ovo je još jedan genocid prema Beogradu, posle otimanja Savskog amfiteatra, sada žele da nam otmu i sam centar grada. Naša poruka ‘kruševačkom Neronu’ i gradonačelniku na mala vrata Goranu Vesiću je – Neće proći, ostavi naš grad na miru, branićemo ga svim sredstvima“, rekao je Nikola Jovanović
Datum: 31/03/2019

(VIDEO) Džakovima blokirali Terazije: Opozicija protiv uvođenja pešačke zone u centru grada

Foto Screenshoot Tviter

Odbornička grupa Savez za Srbiju u Skupštini Beograda i predstavnici opštine Stari Grad organizovao je danas akciju upozorenja povodom najavljene obustave saobraćaja u užem centru Beograda oko Trga Republike.

Predstavnici SZS, odbornici u Skupštini Beograda i predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać poređali su džakove koji su napunjeni solju za sneg na Terazijama i tako nakratko blokirali saobraćaj u centru grada, kako bi ukazali na saobraćajni kolaps koji će nastati zatvaranjem ulice.

Potpredsednik Narodne stranke (NS) Nikola Jovanović rekao je da će obustavljanjem saobraćaja centar Beograda biti trajno odsečen od ostatka grada, da to snižava kvalitet života na Starom Gradu, ali i ceo grad lišava glavnih kulturnih i obrazovnih sadržaja koji se nalaze u centru.

„Ovo je još jedan genocid prema Beogradu, posle otimanja Savskog amfiteatra, sada žele da nam otmu i sam centar grada. Naša poruka ‘kruševačkom Neronu’ i gradonačelniku na mala vrata Goranu Vesiću je – Neće proći, ostavi naš grad na miru, branićemo ga svim sredstvima“, rekao je Jovanović.

Bastać je rekao da zamenik gradonačelnika Goran Vesić „prevazilazi sam sebe u besmislenim projektima koji uništavaju grad“ i dodao da će ako grad nastavi sa radovima, a ne raspiše referendum na kojem će pitati građane šta žele, predstavnici SZS i Starog Grada će fizički sprečiti mehanizaciju i blokirati radove.

„Ovo je naš grad, nije njihova naseobina i mi ne dozvoljavamo da se naš grad uništava“, rekao je Bastać i dodao da se pešačke zone prave u gradovima u kojima u centru postoje četiri metro stanice.

On je rekao da je opština Stari Grad sa svojim nadležnostima, koje su prema njegovim rečima ukinute, ne može da spreči radove, već da samo može da traži referendum.

Predstavnik Dveri Jugoslav Kiprijanović rekao je da na Trgu Republike sada ima dva ili tri radnika i da je to „dinamika radova“.

On je dodao da se Dveri pridružuju svim gradskim akcijama odborničke grupe Saveza za Srbiju.

Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Cane
03.04.2019 - 15:29
Centar blokiran
Ako idem u pozorište ili koncert kako ću stići . Stanujem na viidikovcu ?