Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

Prekinut štrajk radnika Pošte, dogovorili se sa ministrom Stefanovićem

Dogovorom je predviđeno da se do 4. aprila 2019. godine obavi raspodela drugog dela dobiti za 2017. godinu, a do 24. aprila raspodela prvog dela dobiti za 2018, i da se u roku od sedam dana formira radna grupa za kolektivno pregovaranje
Datum: 01/04/2019

Prekinut štrajk radnika Pošte, dogovorili se sa ministrom Stefanovićem

Foto: Profimedia

Dogovor o prekidu štrajka zaposlenih u Pošti Srbije postignut je posle razgovora potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa zaposlenima u tom javnom preduzeću, saopštila je Vlada, preneo je N1.

Zaposleni su prihvatili sve predloge koje je izneo potpredsednik Vlade i saglasni su sa prekidom štrajka i uspostavljanjem normalnog procesa rada, a svi koji su učestvali u štrajku dobili su garancije da neće trpeti posledice zbog stupanja u štrajk i da će biti obustavljeni postupci kažnjavanja koje je započelo poslovodstvo Pošte Srbije, piše u saopštenju.

Kako je navedeno u saopštenju na sajtu Vlade Srbije, dogovorom je predviđeno da se do 4. aprila 2019. godine obavi raspodela drugog dela dobiti za 2017. godinu, a do 24. aprila raspodela prvog dela dobiti za 2018, i da se u roku od sedam dana formira radna grupa za kolektivno pregovaranje.

U pregovaračkoj radnoj grupi pored predstavnika reprezentativnih sindikata, poslovodstva i osnivača učestvovaće tri predstavnika zaposlenih sa današnjeg sastanka, i oni bi trebalo da rade na izmeni člana 42 Kolektivnog ugovora kako bi se raspodela sredstava iz dobiti od 2018. godine isplaćivala linearno.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.