Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kolumna

Ko je ubio Olivera?

Zašto je vlast propustila priliku da se obračuna s kriminalcima koji terorišu našu braću na Kosovu, sve da su ga ubili i Finci, a nije da napravi novi miting na mestu ubistva? Zašto opozicija nije izašla makar na zajedničku konferenciju za štampu, kad joj već sve ovo nije bilo okidač da zajedno izađe na izbore
Piše: Veljko Lalić
Datum: 25/01/2018

Ko je ubio Olivera?

Sve ovo već počinje polako da vređa inteligenciju.

Jedni znaju da su Olivera Ivanovića ubili Amerikanci, drugi da su to uradili Rusi.

I jednima i drugima je potpuno normalno da su provalili dve najveće svetske sile, da znaju šta su njihovi strateški interesi, da su CIA ili FSB - normalno - zaboravili od koga su kupili auto koji je pronađen nakon pola sata, kao i na kamere ispred stranke Olivera Ivanovića.

Jedino izgleda nije logično da su Olivera ubili kriminalci?! I to oni koji su mu godinama pretili. Oni izgleda jedini razmišljaju strateški.

I sad nema veze na šta je sve vreme upozoravao Oliver Ivanović? Nema veze šta kaže njegova supruga. Nema veze ni što je u severnom delu Kosovske Mitrovice, koja ima stanovnika kao tri solitera na Novom Beogradu, za godinu dana zapaljeno 200 automobila. Zamislite vi da ispred vaše zgrade eksplodiraju dva.

 

I onda se ispostavi da se optužuju Srbi? A kakve to veze ima sa Srbima? Zar nije najgori deo Amfilohijevog govora na Đinđićevom grobu bio kada je pričao o bratskoj krvi? Kakva smo mi crna braća? Braća s onima koji pale crkve?! Ili ubijaju decu?!

Nije brat ubio Olivera Ivanovića, niti dečake u "Pandi".

Ko će da odgovori ožalošćenima? A ožalošćeni smo svi mi.

 

Zašto je vlast propustila priliku da se obračuna s kriminalcima koji terorišu našu pravu braću na Kosovu, sve da su ga ubili i Finci, a nije da napravi novi miting na mestu ubistva?

Zašto opozicija nije izašla makar na zajedničku konferenciju za štampu, kad joj već sve ovo nije bilo okidač da zajedno izađe na izbore?

Čija je ovo igra? Zar mi svi zajedno ne vidimo kuda sve ovo vodi?

Da li će kosovizacija zakucati uskoro i na naša vrata? Ili je već tu, samo automobili još ne gore.

Mafija nema milosti. Dovoljno je da jedan predloži neko ubistvo, i onda se oni utrkuju u svojoj ludosti, za koju misle da je hrabrost.

Zar to nismo već videli sa ubistvom Zorana Đinđića?

To može da oprosti Amfilohije, po službi onozemaljskoj, ali ovozemaljska Srbija ne može.

To su te dve Srbije koje nije uspeo da napravi Zoran Đinđić.

Izrael je nastao na pravilu: Bog će ti oprostiti, ali država Izrael neće nikad.

A šta je danas to što ti Srbija neće nikada oprostiti? Da li je to ubistvo Olivera Ivanovića? Nevinih dečaka u "Pandi"?

Ili pljačke nesrećnih ljudi u čije ime sve radimo?

 

Šta smo uradili za ljude na Kosovu u koje se sve vreme zaklinjemo? Kako je došlo do toga da danas moramo u TV prenosu uživo da im poklanjamo traktore?

Da li je tačno da svake godine iz budžeta dvesta miliona evra ide na Kosovo? Da li su ranije zvanično odlazile milijarde?

I gde su tačno te pare?

 

Ne morate da budete ekonomista da sračunate naš patriotizam.

Koliko ima Srba tačno na Kosovu? Sto, sto pedeset hiljada. Je li to oko 30.000 porodica? Koliko je onda da svakoj porodici koja živi na Kosovu date na račun 50.000 evra? Da li je to tačno milijardu i po?

Da li je onda 100.000 tačno tri milijarde? Da li za sto hiljada evra na Kosovu možete da napravite kuću kao na Dedinju za tri miliona?

 

Pa što onda tim ljudima ne damo pare? Zašto ne napravimo od severa Kosova Švajcarsku, umesto da ovi koji im pomažu prave račune u Švajcarskoj.

Zašto za 15 godina u kojima smo zvanično potrošili deset milijardi evra nismo napravili socijalne karte za svakog od njih? Zašto danas ne znamo svakog kome treba bojler ili mu se pokvario šporet?

Pa zato što sa Bogom možemo nekako i da se dogovorimo, a za Srbiju ionako nemamo šta da brinemo.

Šalom.


Ukupno komentara: 7Sva polja su obavezna.Pavle
25.01.2018 - 12:38
Upravo tako
Istina, tesko je sa dupeliscima ici "napred". Na vlasti u gradu sve amateriiiii i glupani
vesna kalicanin
25.01.2018 - 13:30
Placem...
Kako niko do sada nije to stradanje postavio na tacno mesto? Hvala vam u ime nas koji ovo citamo....
Mirjana
25.01.2018 - 20:17
... izusti ime
Poštovani i dragi Veljko, zar je toliko teško izustiti (napisati) ime koji je vladar našeg\' života ..mm ?? Zašto to izbegavate i dokle, zna se gde je i na kom mestu sva vlast skoncsentrisana ??
Nenad Todorović
25.01.2018 - 20:17
Pozdrav iz K. Mitrovice
Ja ne pamtim da sam ovako jednostavno tačan tekst pročitao a da je spržio sve druge kilometarske analize. Sve je od reči do reči tačno da mi se povraća.
Goran S.
26.01.2018 - 13:50
Zdrav mozak
Pravo u centar...e takvi smo mi Srbi..zna se zašto služi zdrav mozak-da te neko u njega...
Boki
29.01.2018 - 10:43
Većina zna, ali ne sme da kaže
Kriminalci na Kosmetu su bili i ostali udarna pesnica svake vlasti u Srbiji. Sve što vlast isplanira, oni izvršavaju, od zločina do pljačke. Nema razumne sumnje da su ubistvo Olivera Ivanovića naručili oni koji su došli glave Slavku Ćuruviji, Zoranu Đinđiću, nekim sudijama, privrednicima i novinarima. Zapanjujeće je da se o svemu tome ovde i dalje ćuti!
Muja
06.02.2018 - 14:48
Ma daj
Na račun KiM se bogati srpska politička mafija. Jasno?