Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

Uginuo najpoznatiji rakun Roket iz "Čuvara galaksije"

"Naša srca su slomljena jer smo izgubili najboljeg prijatelja, našeg 'Čuvara galaksije' rakuna Orea. Preminuo je rano ujutro nakon kratke bolesti. Zahvaljujemo se veterinarima na njihovoj brizi i saosećanju", napisala je Kvinta Lajla
Datum: 10/02/2019

Uginuo najpoznatiji rakun Roket iz "Čuvara galaksije"

Foto: Profimedia

Najslavniji rakun Oreo, poznat po tome što je inspirisao lik Roketa iz Marvelovog ostvarenja "Čuvari galaksije", uginuo je u 10. godini, preneo je Klix.

"Naša srca su slomljena jer smo izgubili najboljeg prijatelja, našeg 'Čuvara galaksije' rakuna Orea. Preminuo je rano ujutro nakon kratke bolesti. Zahvaljujemo se veterinarima na njihovoj brizi i saosećanju", napisala je Kvinta Lajla.

Oreo je bio slavni rakun koji je prošetao crvenim tepihom sa režiserom filma "Čuvari galaksije" Džejmsom Ganom kada je premijerno prikazan u Holivudu. Pomagao je animatorima koji su snimali njegove pokrete i ponašanje i utelovili ga u Roketu.

Lik rakuna Roketa kreirali su Bill Mantlo i Kit Gifen za kompilaciju stripova "Marvel Preview #7" 1976. godine. Njegovo ime inspirisano je pesmom Bitlsa "Rocky Racoon" iz 1968. godine. Ponovo se pojavio tek 2008. godine kada je nastao i film "Čuvari galaksije", a potom i u filmovima 2014. i 2017. godine. Očekuje se njegovo pojavljivanje i u filmu "Avengers: Endgame".


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.