Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Zdravlje

Novosti

Novi medicinski kreveti za Urgentni centar KCS

Nova donacija Hemofarma zdravstvenim institucijama u Srbiji
Datum: 13/12/2018

Novi medicinski kreveti za Urgentni centar KCS

Kompanija Hemofarm donirala je dodatnih 20 medicinskih kreveta Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, u vrednosti od 4,6 miliona dinara, koji će biti korišćeni u jedinici intenzivne nege Urgentnog centra. Kompanija je i prošle godine donirala medicinske krevete Urgentnom centru, u istoj vrednosti.

Hemofarm je jasno pokazao visoki stepen odgovornosti u partnerskom odnosu sa zdravstvenim ustanovama, a posebno sa Urgentnim centrom KCS. Poboljšanje uslova lečenja je glavni cilj Ministarstva zdravlja i ove ustanove, što je Hemofarm jasno prepoznao i već drugu godinu zaredom donira krevete koji će biti korišćeni tokom lečenja najtežih pacijenata u jedinicama intenzivnih nega. Iskreno se nadam da će ova uspešna saradnja i partnerski odnos, postati tradicija", izjavio je povodom najnovije donacije ass. dr Marko Ercegovac, direktor Urgentnog centra KCS.

Ukupna pomoć Hemofarma zdravstvenim ustanovama u Srbiji u robi i lekovima samo u ovoj godini iznosi 24 miliona dinara. „Biću slobodan da našu pomoć zdravstvenim institucijama u Srbiji uporedim sa radom kolega u Urgentnom centru: prioriteta je mnogo, a mi se trudimo da pomognemo tamo gde je pomoć u tom trenutku „najurgentnija". Iz ugla pacijenta, Urgentni centar predstavlja ona prva i glavna vrata na koja zatražite pomoć kad vam je život ugrožen. Iz ugla zdravstvene organizacije, struke i odgovornosti koju svakodnevno traži, Urgentni centar je virtuoz u svojoj oblasti. Ako naša pomoć omogući pacijentima bolji kvalitet lečenja i olakša rad zdravstvenih radnika, nama će to biti najveća čast", rekao je dr Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.