Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Video

Svet

(VIDEO) Novi iPhone: Više memorije, bolja kamera i dualna kartica

Cene novih modela koštaće od 750 do 1100 dolara. Tako će iPhone XR koštati 749 dolara (jeftinije nego iPhone 8 Plus), iPhone XS 1000 dolara iPhone XS Max - 1100 dolara
Datum: 17/09/2018

(VIDEO) Novi iPhone: Više memorije, bolja kamera i dualna kartica

Foto: Profimedia

Došlo je vreme za novi iPhone. Tačnije, za tri nova iPhone-a i novu generaciju Apple Watch-a.

Reč je o tri nova pametna telefona nove generacije: iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone XR.

Poslednji u nizu je ujedno i najzanimljiviji jer je reč o jeftinijem uređaju koji za razliku od ostalih nema OLED već LCD tehnologiju.

Novi iPhone XS (čita se "deset S" iako neki u šali kažu da se, s obzirom na cenu, čita "excess").

iPhone XS još je otporniji na vodu (IP68), podržava Dolby Vision i HDR10.

Zanimljiv detalj je i Apple-ov pomak po pitanju kapaciteta, jer novi uređaji imaju do 512 gigabajta, a pola terabajta je upravo ono što je potrebno korisnicima, posebno u slučaju Apple-a koji uporno odbija da koketira s spoljašnjom memorijom.

Novi iPhone ima 60 posto večći dinamički raspon boja nego prošlogodišnji "najbolji iPhone ikad".

Ovo je ujedno i najveći displej koji je iPhone imao (458ppi, 2688 x 1242, 3m piksela).

Posebno je istaknut  stereo zvuk koji je do sad bio nezamisliv na uređaju i ambiciozno tvrde da ćete zvuk radije slušati bez slušalica.

Tu je i novi A12 bionički čip koji je 50 posto brži. Ima 6,9 milijardi tranzistora, GPU od četiri jezgra, procesor od šest jezgra, odnosno A12 odrađuje pet biliona operacija u sekundi.

Prvi čovek Apple-a Tom Kuk nazvao je ovo najlepšim Apple telefonima do sada koji su još više otporni na vodu od prethodnih modela, brži jer imaju novi Apple A12 bionik čip ali i povećanu memoriju.

iPhone XS i veći XS Max su flegšip modeli. Oba telefona imaju sličan dizajn u odnosu na već postojeći iPhone X uključujući Face ID sistem otključavanja. Apple je definitivno odustao od fizičkog home dugmeta koji je prošle godine bio uklonjen samo sa najskupljeg modela. Sada ga uopšte nema ni na jednom od telefona.

Takođe, kamera je bolja. iPhone X i iPhone XS imaju dualnu kameru sa po 12MP sočivima, a i prednja selfi kamera je dualna i ima 7MP.

Velika novina je i podrška za dve kartice.

Kada je reč o bateriji, pomak je gotovo zanemarljiv (pola sata više rada za XS i sat i po za XS Max).

Cene novih modela koštaće od 750 do 1100 dolara. Tako će iPhone XR koštati 749 dolara (jeftinije nego iPhone 8 Plus), iPhone XS 1000 dolara iPhone XS Max - 1100 dolara.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.