Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Zakon protiv "žutih prsluka" kao zakon protiv fudbalskih huligana

Francuski premijer Eduar Filip kaže da je neophodno sačuvati pravo na demonstracije u Francuskoj, ali da treba sankcionisati one koji krše zakon i zabraniti im odlazak na demonstracije
Datum: 08/01/2019

Zakon protiv "žutih prsluka" kao zakon protiv fudbalskih huligana

Foto: Profimedia

Francuska planira da uvede zakon kojim se pojačavaju sankcije za neprijavljene proteste, kao odgovor na nasilne demonstracije "žutih prsluka".

Premijer Eduar Filip kaže da je neophodno sačuvati pravo na demonstracije u Francuskoj, ali da treba sankcionisati one koji krše zakon, preneo je Rojters. "Zato se vlada zalaže za ažuriranje zakona kako bi se sankcionisali oni koji ne poštuju obavezu da najave proteste, oni koji učestvuju u neprijavljenim protestima, oni koji dolaze na proteste sa fantomkama", rekao je Filip.

On je dodao da bi vlada mogla da novi zakon izradi na osnovu već postojećeg zakona protiv fudbalskih huligana, prema kojem se pojedincima može zabraniti odlazak na stadion. Filip je rekao da bi novi zakon mogao da bude predstavljen već u februaru.

On je dodao i da će razbojnici koji su odgovorni za nemire i materijalnu štetu u Parizu i drugim gradovima, u kojima su opljačkane radnje ostećene banke, biti primorani da plate za štetu koju su izazvali.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.