Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Vučić: Meta nije RTS, meta sam ja što sprovodim nacionalnu konsolidaciju Srbije

Vučić je na kraju rekao i da danas nismo ništa dalji od vanrednih izbora nego što smo bili juče
Datum: 17/03/2019

Vučić: Meta nije RTS, meta sam ja što sprovodim nacionalnu konsolidaciju Srbije

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je vanrednu konfenrenciju za novinare zakazanu za danas u podne podsećanjem na martovski pogrom nad Srbima na Kosovu, a potom je govorio o sinoćnim dešavanjima u zgradi RTS-a, kao i protestu koji se u Pionirskom parku održava dok se on obraćao u zgradi Predsedništva.

On je rekao da je "dobio informaciju da su Dragan Đilas i okupljeni demonstranti probili ogradu koja je postavljena ispred Predsedništva Srbije.

"Sinoć smo ćutali na uvrede i besmislice tajkuna Đilasa i fašiste Obradovića i radili svoj posao. Oni mogu da se ponose samo zatvorenim fabrikama i onime što su pokrali od naših građana. Smešno mi je kad viču 'Vučiću, lopove'", rekao je Vučić i dodao da Srbija neće dozvoliti da nasiljem bude ugrožen bilo ko.

"Svi oni koji misle da siledžijstvom, nasiljem, napadima na ljude možete da ostvarite rezultate, grdno se varate. Srbija je dopuštala proteste koji su bili nezakoniti i neprijavljeni, ali mi smo sve dopuštali, dok ne dođe do nasilja", rekao je on.

On je rekao da je sinoć u Prištini glavna vest bila da je Đilas pretučen, da su tako javili "Haradinajevi i Tačijevi mediji", a da je samo Đilas tukao ljude.

"Naišli su na tvrd orah, na nekog ko ih se ne plaši. Meta im nije RTS, nego taj koji se ne plaši da im u lice kaže da su lopuže i šta su sve opljačkali, i meta sam ja što sprovodim nacionalnu konsolidaciju Srbije."

On je rekao da u ovakvim uslovima niko nikada nije održao konferenciju za novinare, ali da ne sme da postoji strah od huligana, batinaša i da će svi koji su učestvovali u nasilju sinoć pred zakonom odgovarati.

"Ponosan san na naše policajce koji tome nisu na na koji način doprineli", rekao je Vučić. 

Vučić je na kraju rekao i da danas nismo ništa dalji od vanrednih izbora nego što smo bili juče.

Dok je Vučić govorio ispred zgrade su okupljeni građani protestovali zbog sinoćnih dešavanja u zgradi RTS-a. Više o tome OVDE.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.