Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Hoće li biti sastanka SAD i Severne Koreje: Tramp kaže da računa na 12. jun

Prema Trampovim rečima, ima "mnogo dobre volje" za održavanje samita i denuklearizacija Korejskog poluostrva bi bila "sjajna stvar"
Datum: 27/05/2018

Hoće li biti sastanka SAD i Severne Koreje: Tramp kaže da računa na 12. jun

Foto: Tanjug AP

Američki predsednik Donald Tramp je na konferenciji za štampu povodom sastanka sa severnokorejskim vođom Kim Džong Unom izjavio: “Još uvek računamo na 12. jun. To se nije promenilo", prenosi CNN.

Prema njegovim rečima, ima "mnogo dobre volje" za održavanje samita i denuklearizacija Korejskog poluostrva bi bila "sjajna stvar".

Njegova izjava prati iznenadni sastanak lidera Severa i Juga Koreje. Nakon tog sastanka, predsednik Južne Koreje Mun Džae In je rekao: “Severnokorejskom vođi volja za denuklearizacijom ne nedostaje, ali je tu briga da će nakon toga prestati agresivni stav SAD pre njemu i da li postoje neke garancije za bezbednost Kimovog režima.”

Tramp je 24. maja poslao Kimu pismo u kojem ga je obavestio da je sastanak u Singapuru otkazan, “u korist obe strane, ali nauštrb ostatka sveta”, zbog otvorene hostilnosti i pretnji Pjongjanga.

“Vi govorite o svojim nuklearnim sposobnostima, ali naše su toliko masivne i moćne da se molim Bogu da nikada neće biti iskorišćene”, napisao je Tramp u pismu.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.