Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Savez za Srbiju o protestima: Prihvatamo odgovornost, 30 tačaka su dobra osnova

Jučerašnji protest je pokazao da to nezadovoljstvo treba da se artikuliše u politički plan, da građani očekuju od nas iz opozicije da taj plan predstavimo i da žele garancije da će se on posle smene Vučića stvarno sprovesti
Datum: 20/01/2019

Savez za Srbiju o protestima: Prihvatamo odgovornost, 30 tačaka su dobra osnova

Foto: Printscreen Youtube

Savez za Srbiju je saopštio da podržava građanske proteste od samog početka i oni su autentičan izraz građanskog nezadovoljstva načinom na koji aktuelna vlast vodi ovu zemlju, preneo je N1.

Jučerašnji protest je pokazao da to nezadovoljstvo treba da se artikuliše u politički plan, da građani očekuju od nas iz opozicije da taj plan predstavimo i da žele garancije da će se on posle smene Vučića stvarno sprovesti.

"Savez za Srbiju prihvata tu vrstu odgovornosti. Smatramo da su platforma SZS od 30 tačaka i dokument opozicije o izbornim uslovima dobra polazna osnova i da je prelazna vlada stručnjaka u kojoj neće sedeti niko od nas lidera opozicije najbolji garant da neće sve ostati isto kada smenimo ovo zlo", saopštio je Savez.

Kako navode, u narednom periodu pozvaće i druge kako bi zajedno formulisali taj plan.

"Pozvaćemo i druge kolege iz opozicije, javne ličnosti, sindikate i udruženja građana kako bismo na ovim osnovama zajedno formulisali plan koji ćemo predstaviti javnosti i iza koga bi trebalo da stanemo svi zajedno kao što stojimo i hodamo zajedno na protestima prethodnih osam nedelja", saopštili su iz SzS.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.