Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

"Moskva očekuje zvanično objašnjenje od Trampa": Lavrov o nuklearnom sporazumu

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov kaže da je samo čuo najavu američkog predsednika, ali da zvaničnih vesti nije bilo
Datum: 22/10/2018

"Moskva očekuje zvanično objašnjenje od Trampa": Lavrov o nuklearnom sporazumu

Foto: Profimedia

Moskva očekuje od Vašingtona zvanično objašnjenje o planovima SAD da se povuku iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je reagovao na izjavu predsednika SAD Donalda Trampa u vezi s planovima o povlačenju iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF).

"Što se tiče stava SAD o Sporazumu INF, dosad nisam video odluku američkog predsednika. Čuo sam za najavljene planove. Sada nije mnogo produktivno nagađati, pa ćemo sačekati zvanično objašnjenje naših američkih kolega", rekao je Lavrov.

"Ako je savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Džon Bolton spreman da pruži objašnjenje u vezi sa sporazumom, mi ćemo ga, naravno, saslušati i potom proceniti kako stoje stvari".

Ako SAD žele da to učine nekim drugim kanalima, dodao je, Rusija će biti spremna i za takve kontakte "i tada će definisati svoj stav koji će proisteći ne iz namera, već iz jasno izraženih odluka".


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.