Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Ljajić prijavio samog sebe Tužilaštvu zbog Šešelja: "Borim se za sopstvenu čast"

"Iako su ove tvrdnje u stvarnosti lišene svakog osnova, njihov negativan potencijal u javnom diskursu nikako ne treba potceniti i to ne samo zbog toga što je trgovina drogom teško krivično delo, već i zbog toga što dolaze od javne ličnosti, i što već nekoliko meseci zagađuju javni prostor", navodi se u prijavi Rasima Ljajića
Datum: 15/01/2019

Ljajić prijavio samog sebe Tužilaštvu zbog Šešelja: "Borim se za sopstvenu čast"

Foto: Tanjug

Ministar trgovine Rasim Ljajić prijavio je sam sebe Tužilaštvu za organizovani kriminal nakon kleveta Vojislava Šešelja da je vođa narko-kartela, piše Blic.

Ljajić je u izjavi Blicu potvrdio da je odlučio sam sebe da prijavi jer mu je dosta da, kako navodi, trpi klevete na svoj račun.

Lider radikala Vojislav Šešelj je u Skupštini Srbije Ljajića optužio da je "vođa jednog od najjačeih narko - kartela", kao i da "policija ima sva operativna saznanja o tome". Te optužbe Šešelje je ponovio više puta, a sve je sabrao u knjigu "Novopazarski kralj heroina Rasim Ljajić". 

"Rekli su mi u Tužilaštvu da niko nikada još sebe nije prijavio, ali sam svestan da privatnom tužbom ništa ne bih postigao. Ovo više nije politika, borim se za sopstvenu čast", kazao je Ljajić. 

"Iako su ove tvrdnje u stvarnosti lišene svakog osnova, njihov negativan potencijal u javnom diskursu nikako ne treba potceniti i to ne samo zbog toga što je trgovina drogom teško krivično delo, već i zbog toga što dolaze od javne ličnosti, i što već nekoliko meseci zagađuju javni prostor", navodi se u prijavi. 

Ljajić je naveo i da "očito nema drugog načina da se brani od besmislenih i lažnih optužbi, osim da praktično samog sebe prijavi i zatraži da tužilaštvo svaku od ovih tvrdnji i optužbi detaljno ispita".


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.