Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Građani Rumunije uputili izvinjenje japanskom premijeru zbog neprihvatljivog ponašanja vlade

Ručak i razgovori Abea s rumunskim premijerom u utorak otakazani su, pošto je Mihaj Tudose neočekivano podneo ostavku na mesto predsednika vlade prethodne noći
Datum: 18/01/2018

Građani Rumunije uputili izvinjenje japanskom premijeru zbog neprihvatljivog ponašanja vlade

Foto: Tanjug-AP Photo/Vadim Ghirda

Stotine građana Rumunije izvinilo se japanskom premijeru Šinzu Abeu zbog protkolarnih i diplomatskih nedostataka tokom posete njihovoj zemlji, kojom završava evropsku turneju.

Ručak i razgovori Abea s rumunskim premijerom u utorak otakazani su, pošto je Mihaj Tudose neočekivano podneo ostavku na mesto predsednika vlade prethodne noći.

Kako bi iskoristio to vreme do sastanka s rumunskim predsednikom Klausom Johanisom, Abe je otišao u neplaniranu posetu Seoskom muzeju s tradicionalnim seoskim kućama. Osramoćeni, građani Rumunije su uputili izvinjenje Abeu na fejsbuk stranici Ambasade Japana u Bukureštu.

"Kao rumunski građanin, molim vas da prihvatite moje iskreno izvinjenje za neprihvatljivo ponašanje naše vlade bez poštovanja. Mogu samo da se nadam da se ovakvo neprimereno diplomatsko ponašanje neće ponoviti u budućnosti Rumunije", napisao je jedan Rumun na Fejsbuku.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.