Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Svet

Erdogan gubi Istanbul: Opozicioni lider vodi posle novog prebrojavanja glasova

Imamoglu je ponovio tvrdnje iznete u prvim satima po okončanju izbora, dodajući da je ponovno prebrojavanje glasova deliično okončano i da on ima 20.000 glasova više u odnosu na Erdoganovog kandidata
Datum: 04/04/2019

Erdogan gubi Istanbul: Opozicioni lider vodi posle novog prebrojavanja glasova

Foto: Profimedia

Kandidat opozicione Republikanske narodne partije na lokalnim izborima u Turskoj Ekrem Imamoglu tvrdi da vodi u trci za gradonačelnika Istanbula, prenosi Rojters.

Imamoglu je ponovio tvrdnje iznete u prvim satima po okončanju izbora, dodajući da je ponovno prebrojavanje glasova deliično okončano i da on ima značajno veći broj glasova u odnosu na kandidata vladajuće partije Binalija Jildrima. Jildrim, predstavnik Partije pravde i razvoja (AKP) predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana ima oko 20.000 glasova manje.

Rojters podseća da je Vrhovni izborni savet Turske juče presudio u korist ponovnog prebrojavanja glasova u 18 od ukupno 39 administrativnih oblasti Istanbula zbog navodnih nepravilnosti.

Inicijalni rezultati izbora za gradonačelnike pokazali su da opozicija ima tesnu kontrolu nad dva najveća grada u Turskoj, Istanbulu i Ankari, što predstavlja snažan udarac Erdoganovoj AKP.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.