Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Društvo

"Čovek kada umre, više nije vlasnik bilo čega, pa ni svojih organa": Izjava Aleksandra Martinovića pokrenula polemiku na društvenim mrežama

Skupština Srbije raspravljala je juče o Predlogu zakona o presađivanju ljudskih organa, i o tome se i danas govori na društvenim mrežama
Datum: 20/07/2018

"Čovek kada umre, više nije vlasnik bilo čega, pa ni svojih organa": Izjava Aleksandra Martinovića pokrenula polemiku na društvenim mrežama

Foto: Medija centar Beograd

Skupština Srbije raspravljala je juče o Predlogu zakona o presađivanju ljudskih organa. O toj sednici se još govori, a povod je izjava poslanika Aleksandra Martinovića, preneo je B92.

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović naveo je zašto bi ovaj zakon trebalo usvojiti.

“Čovek kada umre, dakle tog momenta više nije vlasnik bilo čega, pa nije vlasnik ni svojih organa“, rekao je on.

Zbog ove izjave reagovali su i pojedini opozicionari na društvenim mrežama. 

“Potpisao sam saglasnost i postao dobrovoljni donor organa pre nekoliko godina (zajedno sa Rodoljubom Šabićem), ali to je bila moja volja... Oni jednostavno sve, ali baš sve upropaste“, napisao je lider PSG Saša Janković. 

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović napisao je na Tviteru da zaostavština pokojnika, kao ni njegovo telo nije strvina.

“Zaostavština pokojnika nije strvina, pa ni njegovo telo, kako je definiše Aleksandar Martinović. Prema telu preminulog, još od starih Egipćana gaji se poseban kult. Da ne spominjem običaje u Srbiji. Niko do sada nije tako oskrnavio taj kult kao gospodin Martinović“, napisao je Martinović.

Poslanik u Skupštini Srbije i lekar specijalista ORL Dušan Milisavljević podsetio je na svoje ranije zalaganje da se Zakon o transplataciji.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.