Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Vesti

Politika

Ambasador SAD na Kosovu: Ignorišite lažne vesti, nisam govorio o podeli

"Evo šta sam rekao: 'Kosovo treba da shvati koji su njegovi ciljevi, treba da se potrudi do postigne neku vrstu konsenzusa o tim ciljevima i to je ono na šta sam sada usredsređen'", napisao je Delavi na svom Tviter nalogu
Datum: 20/07/2018

Ambasador SAD na Kosovu: Ignorišite lažne vesti, nisam govorio o podeli

Foto: Profimedia

Ambasador SAD na Kosovu Greg Delavi negirao je da je rekao da SAD ne odbacuje mogućnost da se u Briselu govori o teritorijama, navodeći da je na Beogradu i Prištini da odluče o eventualnoj podeli Kosova, preneo je B92.

Delavi je na svom Tviteru naveo da je to "lažna vest" i zatražio da se ona ignoriše.

"Ignorišite lažne vesti. Evo šta sam rekao: 'Kosovo treba da shvati koji su njegovi ciljevi, treba da se potrudi do postigne neku vrstu konsenzusa o tim ciljevima i to je ono na šta sam sada usredsređen'", napisao je Delavi na svom Tviter nalogu.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da je izjava ambasadora SAD Grega Delavija pogrešno interpretirana i dodao da je mogućnost razgovora o podeli Kosova jedna stvar, dok je opcija podele nešto drugo.

"Znam američki stav. Prvo, pozicija SAD je da ne nameću rešenja, već traže da se strane saglase. Mogućnost govora o jednoj temi je nešto drugo u odnosu na opciju podele. Prema tome niko nikome ne može da zabrani da u Briselu govori (o podeli). Ambasador je rekao da se može govoriti, ali nije rekao da je to tema razgovora", kazao je Haradinaj.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.