Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Verbalni sukob Đilasa i aktivista Marks21 na protestu "Jedan od pet miliona": "Psovao nas je"; "Oni su mene vređali pred decom"

Đilas je u pisanoj izjavi negirao da je napao aktiviste te organizacije, ali je priznao da ih je opsovao, navodeći da je to bila "ljudska reakcija" jer su ga "vređali pred decom"
Datum: 20/01/2019

Verbalni sukob Đilasa i aktivista Marks21 na protestu "Jedan od pet miliona": "Psovao nas je"; "Oni su mene vređali pred decom"

Foto: Screenshot

Levičarska organizacija Marks21 optužila je jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa za verbalni napad tokom protesta "Jedan od pet miliona" održanog u subotu u Beogradu. Đilas je odbacio kao netačne tvrdnje o napadu na aktiviste te grupe, navodeći da je "istina sasvim suprotna", prenosi N1.

Marks21 saopštio je da je u subotu učestvovao u antirežimskom protestu, kada se njihovoj grupi pridružio i Dragan Đilas, kako navode, sa trojicom telohranitelja. Nakon završetka protesta "Jedan od pet miliona", usledio je verbalni sukob Đilasa i predstavnika te organizacije.

"Na kritike da je njegova politika opljačkala naše roditelje i oterala čitave generacije u siromaštvo, Đilas je počeo da nas vređa, psuje, govori nam da smo ludi i da treba da se lečimo", navodi se u saopštenju.

Đilas je u pisanoj izjavi negirao da je napao aktiviste te organizacije, ali je priznao da ih je opsovao, navodeći da je to bila "ljudska reakcija" jer su ga "vređali pred decom". On je rekao da je tokom protestne šetnje centrom Beograda sustigao grupu mladih ljudi koji su ga vređali i da je prošao pored njih bez reakcija, ali da su oni krenuli ka njemu i došlo je do verbalnog konflikta sa njegovim prijateljima, a ne telohraniteljima, kako je naveo Marks21, jer "telohranitelje nema".

"Pitao sam ih da li njihovi roditelji znaju kako se ponašaju. Pošto nisu prestajali, opsovao sam ih, što naravno nije ispravno. Nije trebalo da psujem, žao mi je zbog toga, ali pitam svakoga kako bi se on poneo da mu se desi nešto ovako. To što se bavim politikom ne daje mi pravo nikoga da vređam, ali ne daje pravo ni drugima da se ovako ponašaju, posebno kada sam na ulici sa svojom porodicom", naveo je Đilas.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Nadica
22.01.2019 - 14:10
Istina je
Bila sam prisutna kada se sve dogadjalo. Momci su vredjali i psovali Djilasa, pri cemu ih je on lepo zamolio da mu se tako ne obracaju pred decom. Onda su poceli jos vise da ga provociraju i vredjaaju. Ne odobravam njegovu reakciju, trebalo je da se suzdrzi, ali ga razumem. I on je covek od krvi i mesa i takva reakcija je bila neminovna. Sve je to bila pripremljena provokacija, normalnim ljudima je to jasno.