Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Šta misli krug dvojke: Kosovo pre EU, "baza Nedeljnika", a kako su prošli političari?

Anketa na uzorku od 1.012 građana koji imaju mesto prebivališta u beogradskoj opštini Stari grad
Datum: 02/08/2018

Šta misli krug dvojke: Kosovo pre EU, "baza Nedeljnika", a kako su prošli političari?

Profimedia

Gradska opština Stari grad napravila je prošlog meseca anketu na uzorku od 1.012 građana koji imaju mesto prebivališta na njenoj teritoriji. 

Istraživanje je objavljeno u njihovom informatoru, a prenosimo najzanimljivije odgovore popularnog „kruga dvojke“.

 

Kosovo pre EU

Najzanimljiviji odgovor bio je na pitanje: „Za šta biste se odlučili ako biste morali da birate između EU i Kosova“, jer je i ova najliberalnija opština, u kojoj su od uvođenja višestranačja demokrate na vlasti, odgovorila:

Za EU 41 odsto, Za Kosovo 43 odsto.

 

Politički ciljevi

Na pitanje oko čega ne sme da bude kompromisa stanovnici Starog grada na prvo mesto su stavili ljudska i građanska prava, pa zatim bolji životni standard, jačanje institucija, demokratiju...

 

Đilas, pa Janković

Što se tiče političara, najvišu prosečnu ocenu dobio je Dragan Đilas 2,6, dok su odmah iza njega Saša Janković, Boris Tadić i Vuk Jeremić. Aleksandar Vučić, koji je i na poslednjim izborima na ovoj opštini prošao najlošije, dobio je 1,8, a Ivica Dačić 1,5. Najlošije ocenjeni političar, ipak, bio je Dragan Šutanovac.

 

Baza Nedeljnika

Stanje u medijima stanovnici Starog grada ocenili su jako lošom dvojkom, dok su među novinarima najbolje ocene dobili Olja Bećković - 4, i iza nje tim redosledom Dragoljub Petrović, Veljko Lalić i Jugoslav Ćosić. To je svojevrsno priznanje i Nedeljniku, pošto se glavni urednik našeg lista našao u društvu pre svega televizijskih novinara, ali nas i nije začudilo pošto se najviše Nedeljnika upravo prodaje na Starom gradu i u drugim centralnim opštinama u Srbiji.

 

*NA KIOSCIMA JE JOŠ AKTUELAN LETNJI DVOBROJ NEDELJNIKA. NAREDNI BROJ NEDELJNIKA IZLAZI 9. AVGUSTA


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.