Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kolumna

Šta je predsednik tražio u biblioteci

I, zapravo, ne razumem o kakvoj to "mojoj politici" govoriš, kad ona nikad nije bila moja, jesam je vikendom kupovao zbog čitulja i stripa o Hogaru, ali sam uvek radije čitao "Veliku Srbiju", alternativni rok časopis za ravnogorsku omladinu s mnoštvom postera
Piše: Mihailo Medenica
Datum: 02/03/2016

Šta je predsednik tražio u biblioteci

Foto: Tanjug-Nemanja Jovanović

Došao sam lepo, ko čovek da vratim knjige koje sam koristio za pisanje diplomskog: "Hajdi"; "Ježeva kućica" i "Kamasutra", kad me je najpre napala ona blesava bibliotekarka zato što je u "Kamasutri" navodno falilo desetak ilustracija, a potom i ti, Davide, izjavivši da se nikad nisi slagao s mojom politikom i da se ograđuješ od mog prisustva!

Priznajem, bio si mi idol i cenio sam te dok si bio Đorđe David, al' otkad si se prekrstio u Filipa, prosto ne mogu da te prepoznam! Ja sam bajčetinskim prelima proneo slavu "Generacije 5", puštao kosu zbog tebe, utezao se u uske farmerke iako su me ojedale, lomio u kukovima ko Elvis, a ti sad tako -- sram te bilo, propali rokeru, isti si ko onaj Džeger što mi ne odgovara na pisma, a ja ko momak treso šljive uz "Satisfaction", a deda sve motkom po leđima: "Ne možeš da nađeš zadovoljenje na selu, jel?! Ne valja ti ovde, a?! Neće gospodin na selu da radi s motikom nego bi u gradu s lopatom... Sa' ću ti dam taj satisfaction s letvom od tarabe, pa da vi'š kako će uživaš, hipiku propali"...

Ma, lepo je meni govorila Dragica: "Mani se, Tomo, biblioteka, to su ukleta mesta, bre, jesi video kako je Harija Potera izludela ona knjiga u trećem delu, vide li šta nam onaj prokleti Veber učini od Aleka, hoćeš i ti da postaneš neshvaćen ko Marijana Mateus i ismevan ko onaj Andrić što je napisao 'Travničku hroniku' umesto 'Travarsku hroniku', što je gramatički ispravno, ali danas svako misli da može da se bavi botanikom, lekovitim biljem i književnošću, ko onaj Bećković a ćerka ga nikad nije zvala u emisiju, toliko o tome koliko je popularan književnističar, bre", ali ne, ja ne slušam, želeo sam svojim prisustvom da uveličam tvoje slavlje i poželim mnogo uspeha u daljoj karijeri, moj Davide Pajiću Daka!

Ako ti i nisi podržavao moju politiku, ja jesam liftove koje si napravio, i uvek sam govorio: "Put do vrha najsigurniji je Davidovim liftovima, čak i kad je Šešelj insistirao da se u Karlovcu, Karlobagu, Ogulinu i Virovitici instaliraju oni novi, što u njih staje 16 srpskih radikala ili nešto manje ustaša, stranih izdajnika i domaćih plaćenika, ja sam principijelno govorio: "Ili Filip Đorđe David Pajić Daka, ili skidam bedž!"

I, zapravo, ne razumem o kakvoj to "mojoj politici" govoriš, kad ona nikad nije bila moja, jesam je vikendom kupovao zbog čitulja i stripa o Hogaru, ali sam uvek radije čitao "Veliku Srbiju", alternativni rok časopis za ravnogorsku omladinu s mnoštvom postera najvećih zvezda tadašnje bluz scene -- od Voje, Ace, onih "Nju četnik kids on d blok", do recenzija knjiga i književnih kritika, odnosno kritika književnika i intelektualaca koji su dokazano bili ustaše, Šiptari i balije do trećeg kolena, najmanje!

Ja sam, moj Fićo, ako te baš interesuje, vodio politiku pomirenja, a kako da se miriš s nekim ako prvo ne zaratiš, a?! Kada je seks bolji nego posle svađe?

A da pitam ja tebe šta si ti radio za to vreme -- piskarao, kvario vid omladini, pravio seka-perse od muškaraca učeći ih da je knjiga čovekov najbolji prijatelj, a ne kum!

Dobro, možda nije ni kum uvek, ali jeste onaj kome predaš stranku, pa te izda Juda mala pokvarena i postane kao nešto popularan, ovaj...

Možda nije ni on, u redu, ali svakako nije knjiga već pas, jer psa ne moraš da vratiš u biblioteku i strepiš od blesave bibliotekarke hoće li da ti gunđa kako mu fali pola repa, jedno uvo, ili neka od šapa, ko sa onim ilustracijama iz "Kamasutre", kao da bi neko i mogao da izvede sve ono gledajući ilustracije, cvrc?!

Ako ti je lakše, evo ograđujem se i ja od tebe i svega što si napisao!

Od sada idem isključivo stepenicama, nek ti se liftovima voze neki tebi draži, i neka bude kao u onoj tvojoj koju sam nekad voleo da opletem na frulici: "Ti samo budi dovoljno daleko, za mene postoji drugi neko", poštovani Filipe Đorđe Davide Pajiću Dako!


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Lune
14.07.2016 - 08:55
milan.cv@gmail.com
Hm,hmmm..u biblioteeeeci ? trazio je radovana IV-og, ali ga nisu pustili u \"bufet 2012\",lici je na :njega\"