Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

"Rekao sam da sam Crnogorac, ako me ubiju da znaju koga su ubili": Aleksandro Kralj o napadu na Zvezdine vaterpoliste u Splitu

"Dok sam bio u vodi, tih tri, četiri minuta, pojedini su me gađali i pretili, tražili da skinem majicu i da odgovorim da li sam četnik. Tražio sam da neko pozove policiju. Dok sam bežao, jedan od njih je u padu uspeo da me zakači nožem... Srećom pa je pao"
Datum: 11/02/2019

"Rekao sam da sam Crnogorac, ako me ubiju da znaju koga su ubili": Aleksandro Kralj o napadu na Zvezdine vaterpoliste u Splitu

Tanjug

Vaterpolisti Crvene zvezde koji su napadnuti u Splitu u subotu održali su konferenciju u prostorijama Sportskog društva na kojoj su otkrili nove detalje.

Na konferenciji su pored igrača Aleksandra Kralja, Dušana Vasića i Miloša Maksimovića bili Nebojša Čović kao predsednik SD Crvena zvezda i direktor VK Crvena zvezda Igor Milojević.

"Imali smo jutarnji trening u subotu ujutru, a posle toga dva sata slobodnog vremena do ručka. Grupa starijih igrača je pitala trenera da li može da prošeta po Rivi, dok je druga otišla u hotel. Nakon policijske provere, jedan od službenika javio je šefu da nema vidnih obeležja ispod jakni i da možemo da krenemo u šetnju", rekao je Vasić.

On je ispričao da je u gradu bila velika gužva i prijatno vreme i da su u povratku naišli na jedan kafić u kom je bilo mesta.ž

"Nakon što smo seli, konobar je video kod Kralja da se nazire grb ispod jakne i upitao ga ko je i kakva je to slika na majici. Sandro se prijatno nasmejao i rekao: 'Mi smo vaterpolisti Zvezde, igramo danas utakmicu'. Konobar je poprilično ozbiljno uzvratio: 'Nemoj da se smeješ, nije smešno, bolje ti je da pokriješ to'", ispričao je Vasić.

Posle toga igrači Zvezde su otišli u drugi kafić.

"Posle 15, 20 minuta, dok smo pili kafu, sa leđa su krenuli da udaraju mene i Maksimovića, dok je Kralj prošao najgore jer je u tim momentima kucao poruke na telefonu i uopšte nije primetio da nam se neko približava", rekao je Vasić.

Golman Aleksandro Kralj je završio sa polomljenim nosom, jedan od napadača ga je zakačio nožem po nozi.

Kralj je porom skočio u more.

"Napali su nas, a ja sam krenuo da se rvem sa jednim od njih i tom prilikom ostao bez jakne, samo u trenerci Zvezde. Počeo sam da bežim od kafića do kafića, a skok u more je bio jedini izlaz. Dok sam bio u vodi, tih tri, četiri minuta, pojedini su me gađali i pretili, tražili da skinem majicu i da odgovorim da li sam četnik. Tražio sam da neko pozove policiju. Dok sam bežao, jedan od njih je u padu uspeo da me zakači nožem.... Srećom pa je pao", rekao je Kralj.

On je ispričao i kako je došlo do toga da napadačima govori da je on Crnogorac.

"Ostala su mi dva mobilna u kafiću, nije problem polomljen nos, koliko neke druge stvari... Imam ćerku od četiri meseca, ženu... Rekao sam da sam Crnogorac, branio se tim rečima u afektu, a u isto vreme govorio ko sam i šta sam da znaju ako me ubiju, koga su ubili", rekao je Kralj.

On nije siguran da li će posle svega biti u stanju da brani na narednoj utakmici crveno-belih.

Vasić je rekao da je on bolje prošao jer na sebi nije imao obeležja.

"Kada se sve završilo, vratio sam se po naše stvari u kafić, a onda krenuo od lokala do lokala da tražim da mi neko pozove taksi. Pošto su me ignorisali kako na tim mestima, tako i u jednom hotelu u kom sam molio za pomoć, na ulici se srećom pojavilo vozilo i tako sam uspeo da odem do našeg hotela", rekao je Vasić.

Kralj je posle svega odveden u policiju da da izjavu, kao i kod lekara zbog povreda.

 

 


Ukupno komentara: 7Sva polja su obavezna.Nindza
11.02.2019 - 16:02
Srama bez?
Nije te malo sramota što si, dok su ti sakatili saigrače, praktično rekao \"njih udrite jer su Srbi, mene poštedite jer sam Crnogorac\"? Mene je zapravo to najviše zapanjilo u celoj priči.
11.02.2019 - 16:02
"Ko se tuče taj se voli!"
Ma spinovanje, jer kada se sretnu hrvatski klubovi u Hrvatskoj onda se oduševe jedni sa drugima, a i svima je poznato da su međusobni sukobi beogradskih klubova samo prestava za javnost a da se oni takođe izvan očiju javnosti obožavaju!
neidealni citatelj
12.02.2019 - 10:24
.
\"Rekao sam da sam Crnogorac, branio se tim rečima u afektu, a u isto vreme govorio ko sam i šta sam da znaju ako me ubiju, koga su ubili\". Mislis da su ubili Crnogorca palo bi im teze na savjest. Moguce, moguce. Zao mi je sto ti se dogodilo, ali ovo ti objasnjenje slabo pije vodu. Kako ti je u afektu palo na pamet ono sto (znas da) kod Hrvata pali, Crnogorac moze Srbin ne moze. Sreli smo mi vec takvih i slicnih Crnogoraca.
jedno
12.02.2019 - 10:24
junacina
A, coce\',dje ti je \"junastvo\"???ps.istina je da u hrvtskoj drugacije gledaju na crnogorce, jer im se dodvoravaju, znam iz nekoliko slucajeva ( u zagrebu)..
ATLIJA MILORAD (58)
12.02.2019 - 10:29
Da
Da/Ne
vlada
12.02.2019 - 14:57
Ada pušti me hadan
Ne mogu da zamislim da bi neki Hercegovac vikao svoju geografsku pripadnost (lako razumljivo) A i ne mogu da zamislim da bi jedan Katalonac ikad otišao da igra za Real Madrid. Tačka moj Grbljaninu (koji su listom svi Srbi - tačka)
Ostap Bender
17.02.2019 - 09:33
Srama bez
Baš bih voleo tebe junačinoo da vidim kako bi se ti ponašao u Splitu da te napadnu ustaše... Lako ti je iz fitelje pokazivati hrabrost. Ako su napadnuti jer su Srbi, šta je sporno da čovek kaže, ja sam Crnogorac!? Inače, lično mislim da naši sportisti ne bi uopšte trebalo da učestvuju u tim ligama bivše države... O su uzaludni pokušaji da se kao pokaže da medju nama nema mržnje...