Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Komentar

Presuda Karadžiću: A na čemu je vaša zemlja nastala?

Zašto bi neko posle haške presude ukinuo Republiku Srpsku? Koja to zemlja nije nastala na zločinu ili nekoj vrsti genocida? Da nije Hrvatska? Amerika koja je istrebila čitavu rasu. Francuska, gde ne moramo da idemo do jakobinaca, već do Alžira u kojem je napravljen prvi veliki genocid posle Drugog svetskog rata. Belgija i Kongo. Holandija. Britanija... Da ne preterujemo. U krajnjoj liniji, nije se ni Srbija oslobodila Miloševom diplomatijom
Piše: Veljko Lalić
Datum: 24/03/2016

Presuda Karadžiću: A na čemu je vaša zemlja nastala?

Karadžić u Tribunalu, danas. Foto: Robin van Lonkhuijsen, Pool via AP

Potpuno je jasno bilo kakvu će presudu danas da donese Haški tribunal, ali je i potpuno jasno da posle toga niko neće ukinuti Republiku Srpsku, kako nas ubeđuju naši zvaničnici.

Zašto bi? Koja to zemlja nije nastala na zločinu ili nekoj vrsti genocida? Da nije Hrvatska? Amerika koja je istrebila čitavu rasu. Francuska, gde ne moramo da idemo do jakobinaca, već do Alžira u kojem je napravljen prvi veliki genocid posle Drugog svetskog rata. Belgija i Kongo. Holandija. Britanija... Da ne preterujemo. U krajnjoj liniji, nije se ni Srbija oslobodila Miloševom diplomatijom.

Nemačku, naravno, nema potrebe da uzimamo kao primer, pošto je jedina kažnjena za svoj genocid, iako tako nešto nije zabeleženo u istoriji. Ali u 20. veku Nemci su od dece pravili sapune opčinjeni jednom budaletinom iz Austrije. To je isto vek u kojem su Srbi napravili Srebrenicu, a nešto kasnije su, da vas podsetim, Hrvati organizovali "Oluju" (koju i dalje slave) u kojoj je Hrvatsku napustilo više Srba nego u Pavelićevoj NDH.

U Bosni pak meni nije jasna samo jedna stvar. Zašto Bošnjaci toliko žele da žive u državi s genocidnim Srbima? I kakav je to stokholmsko-srebrenički sindrom u kojem neko želi da gradi državu sa svojim dželatima. Kao kad bismo mi pozvali Turke da se vrate. Da nam ponovo uvedu danak u krvi. Prvu bračnu noć. Jer, ipak, lepše je živeti u imperiji...

Na Balkanu se iz svih ovih razloga neće promeniti ništa ni posle ove odluke Haškog tribunala, baš kao što se neće promeniti ni za sto godina nametnutih rešenja u kojima se ponašamo kao vegan opterećen jogom. Govorimo sami sebi kako nam je mnogo dobro, a jedini problem je u tome - što to uopšte nije istina. I što se stvari mogu rešiti jedino ukoliko stanemo jedni ispred drugih i zapitamo se zašto je tako bilo. Ovako, Bosna ostaje zamrznuti konflikt koji neće odmrznuti ni EU. Uostalom, ne pomaže ni Škotskoj, pa zašto bi Srbima u Republici Srpskoj.

Princ od Velsa bio je u našem regionu prošle nedelje. Hrvati su se, nakon što su videli kako je prošao kod nas, šalili kako je to bila turistička poseta. Setio se i Vučić našeg princa za ovakvu priliku, iako bi bilo nezgodno da je Čarls želeo da prespava kod svog rođaka, jer kako objasniti da u zemlji Nikole Tesle nema struje baš na kraljevskom dvoru Karađorđevića.

Na kraju, bio je to masonski skup prvog reda, koji je jedino zasenila činjenica da ga je u Skupštini dočekalo više agenata MI6 nego što ih ima stalno zaposlenih u Bakingemskoj palati.

To je Srbija. Zemlja koja stalno priča o Rusiji i Americi, u poslednje vreme o Nemačkoj i Kini pošto su se dovoljno podigle da nam postanu takmaci, a tradicionalno, porodično, vojno, bezbednosno, diplomatski, strateški, intelektualno sve vreme okrenuta je samo Engleskoj.

To je za nas uglavnom kobno, kao 27. marta, kada su britanski agenti predvođeni Borivojem Mirkovićem, penzionisanim generalom britanske tajne službe, izveli puč. Ali to je neka druga priča. Ono što se sa Čarlsom prošle nedelje odigralo u Beogradu strateška je stvar. Čovek koji krunu Komonvelta čeka gotovo koliko i naš prestolonaslednik ključeve dvora, predsednika Nikolića prvo je pitao za Putina. Verovatno se raspitujući za aranžmane za Krim.

Posle dolaska njegovog brata na sahranu kneza Pavla (on vodi crvenu ložu, a Čarls plavu) i prvog sastanka Trilateralne komisije u Beogradu, jasno je da se Srbija vraća u zapadnu sferu. Pa još i masonsku, kao one večeri u Domu garde kada su im samo keceljice falile, sve sa Mikijem Manojlovićem i Dušanom Kovačevićem.

Ovo je, ipak, 21. vek. Pa je zadizanje nogavice i zakletva Mariji Magdaleni više kao neka borba protiv dosade ljudi kod kojih u krizi srednjih godina nisu upalila sportska kola i mlađe partnerke. Pa završe kao Čarls. U zagrljaju Kamile. I braće zidara...


Ukupno komentara: 5Sva polja su obavezna.24.03.2016 - 17:29
Реалан
ГлОдУр стандардно добар и објективно одличан. Јако добар коментар.
Александар
25.03.2016 - 00:36
Између редова
Лалићу,Србија није настала на злочину,и нису Срби направили Сребреницу,већ исти они који су направили и организовали олују!Ко разуме-схватиће!!!
Aleksandar
25.03.2016 - 16:50
Pa
tako nekako, muslimani nisu hteli da žive sa Srbima u SFRJ i želeli su nezavisnost svoje republike, Srbi ne žele da žive sa muslimanima u BiH i žele nezavisnost svoje republike.
Misa Davidovic
26.03.2016 - 20:01
Srpski Sindrom Superiornosti
Kada citam komentare ovog karaktera sa ciljem da se opravdaju Srpski zlocini i uzdize Srpski narcisizam, jasno mi je zasto vecina Srba i njihovih kulturnih i polotickih lidera jos zivi i srednjem veku.
жикс
28.03.2016 - 10:41
класно питање
Муслиманима не сметају Срби, они би само да узапте целу Босну а да су Срби РАЈА. Србима муслимани не сметају ал не би да су муслиманима раја. Дакле, није национално већ класно питање.