Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Nestao novinar iz Bele Crkve koji je više puta skretao pažnju da mu je prećeno

Stefan Cvetković je u centar pažnje javnosti proteklih godina došao nekoliko puta, kada je u više navrata izjavio da mu je prećeno. Kako su preneli mediji 2013. je izjavio da su njega i njegovog sina presreli nepoznati muškarci, koji su vitlali oružjem i zapretili mu da će se njegovom sinu nešto dogoditi ukoiliko ne zaćuti
Datum: 14/06/2018

Nestao novinar iz Bele Crkve koji je više puta skretao pažnju da mu je prećeno

Medija centar Beograd

Nenad Čanak objavio je jutros na svom Tviter profilu da je sinoć u Beloj Crkvi nestao novinar Stefan Cvetković.

Kako je objasnio, pronađen je njegov automobil koji je u tom trenutku bio upaljen, vrata su bila otvorena, a njegov sat sa pokidanom narukvicom pronađen je pored vozila.

 

 

Kako prenosi Blic, MUP je izdao saopštenje povodom ove informacije:

"Policijskoj stanici Bela Crkva noćas je prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi nalazi parkirano putničko vozilo marke "polo" na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svetla. Policijski službenici su odmah izašli na lice mesta, nakon čega ja utvrđeno da je reč o vozilu koje koristi novinar Stefan Cvetković, a koje je vlasništvo njegovog oca. O ovom događaju odmah je obavešteno nadležno tužilaštvo, a policija je raspisala potragu sa Stefanom Cvetkovićem i za njim se intenzivno traga", saopštio je MUP.

Da je Stefan Cvetković iz Bele Crkve noćas nestao, potvrđeno je i agenciji Beta iz nekoliko izvora iz tog mesta.

Kako se navodi, pronađen je njegov automobil, kojem je motor radio, a očevici su ispričali da su na automobilu bila otvorena vrata i da je pored pronađen Cvetkovićev ručni sat sa pokidanom narukvicom.

Agencija Beta je pokušala da stupi u kontakt sa Cvetkovićem, ali su mu svi poznati mobilni telefoni bili isključeni. 

Izvor Bete je rekao da je policija obaveštena o nestanku novinara i da je u toku intenzivna potraga za njim. 

Cvetković je u žižu javnosti proteklih godina došao nekoliko puta, kada je u više navrata izjavio da mu je prećeno. Kako su preneli mediji 2013. je izjavio da su njega i njegovog sina presreli nepoznati muškarci, koji su vitlali oružjem i zapretili mu da će se njegovom sinu nešto dogoditi ukoiliko ne zaćuti. Prema njegovim tadašnjim rečima, on pretpostavlja da je pretnja stigla zbog toga što je istraživao slučaj nezakonite nabake lekova. 

Pretnje su se ponovile i 2015. kada je Cvetković pisao o zloupotrebama u Fondu za kapitalne investicije Vojvodine. 

2017. se sukobio sa lokalnim čelnicima SNS koji su ga tužili za iznošenje laži i nesitina, pa ga je po toj tužbi sud i osudio. Međutim, mesec dana kasnije, drugi sud je tu presudu pomištio, a Cvetković je rekao da će, ako se tvrdnje SNS dokažu, tužiti sam sebe. 

Poslednji put u javnosti se pominjao kada je 19. maja ove godine ispričao medijima da je bio šest sati zadržan na administrativnom prelazu Jarinje i naveo da je nakon toga od kosovske policije dobio dokument kojim se potvrđuje da je po nalogu specijalnog tužioca koji vodi istragu o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića, zadržan u policijskoj stanici u blizini prelaza zbog ispitivanja. 

Cvetković je tada ispričao da je na Kosovo išao novinarskim poslom, jer, kako je rekao, radi na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića. "Nisu imali drugi način da dodju do mene, pošto su primetili da sam došao u kontakt sa nekim ljudima koji su im interesantni za istragu", rekao je Cvetković Beti nakon što je pušten. 

On je u februaru mesecu u Beogradu održao konferenciju za novinare pod nazivom "Koliko košta likvidacija na severu Kosova", kada je pokazao i fotografije osoba koje su navodno bile umešane u likvidaciju Olivera Ivanovića i izneo tvrdnje da je taj atentat plaćen 40.000 evra.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Boki
15.06.2018 - 11:11
U Srbiji ništa novo
Svi novinari, građani, političari koji pokušavaju da obelodane istinu o vezi između vlasti i organizovanog kriminala su potencijalne žrtve gadova, podlaca i moralnih nakaza odnarođene, korumpirane, profitersko-pljačkaške vlasti i njenih likvidatora.