Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Dekan Pravnog fakulteta: "Optužbe Marka Vidojkovića su podložne krivičnom gonjenju"

Prof. dr Zoran Mirković kaže da fakultet u svom postupanju ne pravi razliku između onih koji nešto potpišu i onih koji te ne učine i da je odlučio da zaštiti ugled svih zaposlenih i studenata
Datum: 11/02/2019

Dekan Pravnog fakulteta: "Optužbe Marka Vidojkovića su podložne krivičnom gonjenju"

"Optužbe pisca Marka Vidojkovića na račun Pravnog fakulteta izgovorene na protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu, ozbiljne su i olako izrečene bez navođenja bilo kakvih dokaza i podložne su krivičnom gonjenju", navodi se u saopštenju dekana Pravnog fakulteta u Beogradu prof. dr Zoran Mirković koje je dostavljeno Tanjugu.

"Obraćam se javnosti u nameri da zaštitim ugled i čast Pravnog fakulteta kao institucije, njegovih profesora i saradnika i preko 52.000 diplomiranih pravnika, kao i svih članova akademske zajednice, od ovakvih neutemeljenih, nedoličnih i štetnih izjava", navodi dekan Mirković.

On navodi da Univerzitet u Beogradu i Pravni fakultet imaju dugu istoriju preko dva veka, da na Pravnom fakultetu predaju 33 redovna i 23 vanredna profesora, 26 docenata, tri nastavnika stranog jezika, 14 asistenata i pet saradnika u nastavi i da su oni vrhunski stručnjaci u svojim naučnim oblastima.

"Pravni fakultet ima izuzetan ugled u međunarodnoj akademskoj zajednici. Naši profesore drže predavanja na stranim fakultetima, učestvuju na naučnim skupovima, objavljuju radove u prestižnim svetskim naučnim časopisima."

Mirković dodaje da Pravni fakultet u svom postupanju ne pravi razliku između onih koji nešto potpišu i onih koji te ne učine. On istovremeno apeluje na govornike da prilikom obraćanja ne govore neistine, ne vređaju, jer je to nekulturno, protivno građanskim vrednostima i kažnjivo po Krivičnom zakoniku.

“Ja sam pravnik, i imam pravo da izanaliziram taj fakultet i sve što je izrodio. Kao što sam još 96. i 97. uočio, Pravni fakultet je leglo smradova i ološa, i što je paradoksalno, leglo kriminala. Beogradski Pravni fakultet ima mnogo antiheroja i kretena, ali i najboljeg studenta u istoriji Pravnog fakulteta”, rekao je Vidoković na protestu dok su se čuli zvižduci.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Lekar
12.02.2019 - 10:24
Pojasnjenje
Profesore Mirkovicu, U zadnje 3 godine ko i koliko vasih kolega je predavalo na stranim fakultetima koji su medju prvih 50 na svetu, ili objavili rad u casopisu gde je impact factor bar 5. Bas me zanima odgovor. Moze i neko od vasih kolega da mi kaze. Hvala.