Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

In memoriam

Pepeo pepelu: Kremiran Luk Peri

Ostaci su rasuti po njegovom imanju u mestu Vanlir u Tenesiju
Datum: 16/03/2019

Pepeo pepelu: Kremiran Luk Peri

AP Photo/Jeff Christensen, File

Američki televizijski i filmski glumac Luk Peri (52) kremiran je, a pepeo je prosut po njegovom imanju u mestu Vanlir u Tenesiju.

Peri je najpoznatiji po ulozi Dilana Mekeja u televizijskoj seriji "Beverli Hils 90210".

Preminuo je 4. marta od posledica jakog moždanog udara.

U novom Nedeljniku objavljen je tekst o Luku Periju, "tipu koji je definisao reč 'kul'".

Iako iz visokog i bogatog društva, rugao se licemerju i privilegijama svoga sveta. Luk je stvorio taj lik koji je postao ikona kanališući svoju ranjivost, snagu i veliko srce.

"I zaista, Daren Star je znao šta radi: stvarao je novog buntovnika dobrog srca, prvog posle Džejmsa Dina. Toliko je podsećao na njega da je promenio način na koji su mladi muškarci širom sveta počeli da "muvaju" cure, da nose kožne jakne, iscepane farmerke, da sanjaju crni porše i da budu "loši dobri" momci. Bio je to dobri duh došao sa brda Holivud. Bio je drugačiji od Brendona, drugačiji i od svih drugih uloga koje su postojale tada. Ali nije to bilo nešto što je Daren Star stvorio, već je to dolazilo iz samog Luka."I uprkos neočekivanoj bujici slave koja je usledila, Luk - koji je preminuo 4. marta u 52. godini posle šloga - uvek je ostao Luk", napisao je Star za "Tajm".

"Duboko emotivan, mio, čvrsto ostajući na zemlji, živeo je život koji služi kao najbolji primer ljubaznosti i poniznosti.Nivo do kojeg je uticao na sve nas - tada i toliko mnogo godina kasnije - priznanje je njegovoj izvanrednoj prirodi. Blagosloven sam što sam ga poznavao i što sam radio sa njim, i srce mi je slomljeno njegovim odlaskom."


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.