Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Sport

"Ja najbolji? Tu su Dražen, Divac i Kukoč...": Dirk Novicki kao sinonim za skromnost

Osvojio je prsten u NBA ligi i osvojio evropsko srebro i svetsku bronzu sa reprezentacijom Nemačke, ali je i dalje skroman
Datum: 19/02/2019

"Ja najbolji? Tu su Dražen, Divac i Kukoč...": Dirk Novicki kao sinonim za skromnost

Profimedia

Mnogi ljubitelji košarke smatraju da je Dirk Novicki najbolji evropski košarkaš svih vremena.

Ipak, Nemac je u intevjuu za Eurohoops naveo neka nama dobro poznate igrače koji su takođe obeležili epohu u kojoj su igrali.

"Ja sam skroman momak i uvek ću reći da ispred mene ima nekoliko igrača, košarkaša koji su i meni utrli put. To su Dražen Petrović, Toni Kukoč i Vlade Divac. Ima tu mnogo dobrih igrača. Tu su i neki igrači mojih godina poput Paua Gasola, ali sad ih ima još više. Njima je samo nebo granica. Bila je ovo luda vožnja. Od Nemačke pre dvadeset godina, pa do uticajnog igrača u Dalasu", rekao je Novicki.

Iako možda nije imao individualne karakteristike poput nekih evropskih igrača koji su ranije igrali u NBA ligi - ni maštu Kukoča, ni šut Dražena Petrovića, ni harizmu Divca - uradio je nešto što niko drugi nije. Uspeo je da, kao prva zvezda, odvede Dalas do titule NBA prvaka, ali i reprezentaciju Nemačke do evropskog srebra i svetske bronze. Bio je MVP regularnog dela sezone ali i NBA finala.

Ipak, i dalje je skromni momak iz Vircburga.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.