Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Intervju

Borković o incidentu: Reagovao sam kao svaki Srbin, pao sam na provokacije

"Ne znam da li je neko rekao ili platio Bendžaminu Lesensu da me izgura sa staze, ali mislim da je sve nameštaljka, prljava igra Španaca"
Datum: 25/09/2018

Borković o incidentu: Reagovao sam kao svaki Srbin, pao sam na provokacije

Foto Tanjug

Srpski automobilista Dušan Borković diskvalifikovan je sa trke u Monci nakon što je udario navijača i zbog toga je izgubio prvo mesto u generalnom plasmanu TCR Evropa pred sam kraj šampionata.

Borković tvrdi da je u Monci došlo do "nameštaljke" i da je ispao naivan, ali da je odreagovao onako kako bi i "svaki Srbin uradio".

"Ne znam da li je neko rekao ili platio Bendžaminu Lesensu da me izgura sa staze, ali mislim da je sve nameštaljka, prljava igra Španaca. To su mi posle svega rekli i italijanski vozači. Jesam, priznajem, udario sam onog navijača, nije trebalo da "padnem" na njihove provokacije, ali ubeđen sam da bi svaki muškarac, svaki Srbin na mom mestu uradio isto. Ja sam bio tamo sa dve žene, uključujući trudnu suprugu. Siguran sam da je sve ovo urađeno samo da Srbin ne bude šampion", izjavio je Borković na konferenciji za medije u Beogradu.

"Španci" na koje Borković aludira su članovi tima Mikela Askone koji je pre trke u Monci bio drugoplasirani u generalnom plasmanu upravo iza srpskog automobiliste.

"Otišao sam do Lesensovog kamiona posle trke da porazgovaramo. Tamo je bilo mnogo njegovih ljudi iz tima. Priznajem da sam mu rekao neke ružne reči. Nisam mogao da verujem da je došao da vozi trku i da izbaci čoveka koji je bio prvi u generalnom plasmanu. Bukvalno mi je srušio san. U povratku sam naleteo na njegove navijače koji su me provocirali. Prolazio sam pored njih sa suzama u očima. Nisam mogao da verujem da sam na takav način izgubio titulu", istakao je Borković.

Titula još nije izgubljena i teorijski, jer bi pobeda srpskog automobiliste i odustajanje njegovog konkurenta Askone u poslednjoj trci u Barseloni bilo dovoljno za prvo mesto u generalnom plasmanu.

Upravo je Askona provocirao Borkovića nakon razgovora sa Laselom posle incidenta na trci u Monci.

"Dozivao me je, a ja sam prišao i čestitao mu. Rekao sam mu da je uradio pravu stvar a on je nastavio da me provocira i pitao me je zašto ga udaram. Nazivao me je pogrdnim imenima pa sam prišao da ga pitam koji je njegov problem. Odgurnuo me je, osetio sam udarac rancem u leđa, a onda sam ja udario jednog od njih", zaključio je Borković.

Poslednji trkački vikend TCR Evropa održaće se u Barseloni 20. i 21. oktobra a Borković ističe da mu preostaje jedino da "da da sve od sebe kako bi pobedio i pokazao svima da je najbolji".

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Miki
27.09.2018 - 09:41
Tigar
Imas to u sebi mali... Ako puknes kao trkac, dodji da od tebe napravim sampiona. Boks je za tebe. Pusti kolica!